Američki vojnik koji je planirao pobiti stotine muslimana u džamiji, prešao na Islam!

2244 0
Preporuči tekst

Žena mu pokvarila planove da raznese džamiju

McKinney je bio krajnje blizu da sprovede teroristički napad nakon što bi napravio sopstvenu improvizovanu eksplozivnu napravu. Planirao je da raznese džamiju sa namjerom da “ubije i rani stotine muslimana”.

Dok se Novi Zeland pokušava oporaviti od brutalnog napada na dvije džamije u kojima je ubijeno više od 50 muslimana, otkriveno je da je američki veteran koji je planirao ubiti i raniti više od 200 ljudi u islamskom centru postao musliman nakon što se upoznao sa Islamom.

Prije nego što je postao predsjednik Udruženja studenata muslimana na Ball State Univerzitetu u Indijani, te potpredsjednik Islamskog centra Muncie, Richard McKinney bio je veteran koji se pridružio marinskom korpusu zbog svoje ljubavi prema akcionim filmovima “Rambo”. i služio je godinama na Bliskom istoku, što je doprinjelo njegovoj mržnji prema Islamu i muslimanima.

“Tada nisam mrzio islam, ali mnoge od stvari koje sam vidio razlog su što sam se osjećao onako kao da mrzim”, rekao je McKinney.

Po povratku kući, McKinney je došao krajnje blizu da izvede teroristički napad nakon što je planirao da napravi sopstvenu improvizovanu eksplozivnu napravu (IED) i raznese džamiju sa namjerom da “ubije i rani stotine muslimana” dok bi gledao sa obližnjeg parkinga.

Srećom, njegova žena je pokvarila ove planove, otvarajući put FBI-u da istraži njegove postupke, ali to nije ugušilo njegovu mržnju prema muslimanima, dok jednog dana njegova kćer nije bila ogorčena na komentare koje je dao o pokrivenoj majci jednog kolege iz razreda.

“Moja mržnja prema islamu. To je bila jedina stvar koja me je održavala na životu ”, rekao je on.

Incident ga je natjerao da traži odgovore od lokalne džamije koja mu je dala Kur’an, a osam sedmica kasnije prihvatio je islam.

“Počeo sam tamo provoditi sate i sate, stvari su mi imale smisao. Znao sam da želim da izgovorim Šehadet, želio sam da postanem musliman.

Od tada je postao snažniji u zajednici, postao je inspirativni i integralni dio ljudskih života. Tri godine nakon njegovog prelaska na Islam postao je predsjednik Islamskog centra Muncie.

On sada nastavlja da radi na promovisanju islama i muslimanske zajednice, ispravljajući sve pogrešno shvaćene misli i osjećaje koje mnogi imaju o Islamu i muslimanima.

bosna1463


Preporuči tekst

Related Post