IstinaOCudnimPricama

ISTINA O ČUDNIM PRIČAMA KOJE KRUŽE INTERNETOM A TIČU SE ISLAMA!

1013 0
Preporuči tekst

Čudan park u Njemačkoj u kojem je izraslo drveće u obliku kelime i šehadeta

U zadnje vrijeme, posebno na raznim FB stranicama i islamskim web portalima, mogu se naći razne informacije o nekakvim nadnaravnim djelima koja se pripisuju islamu, odnosno, Allahu, s.w.t. Međutim, istraživanjem i raspitivanjem, pojedine priče koje kruže internetom, pokazale su se kao najobičnija laž. Ovom prilikom vam donosimo neke od njih, za koje se na kraju ispostavilo da su obična izmišljotina:

1) Svi smi gledali sliku momka u Saudijskoj Arabiji koji je ukopan pa otkopan nakon tri sata i kako mu je bilo tijelo unakaženo zbog navodnog azaba u kaburu. Istina je da se uopšte ne radi o momku, nego je u pitanju djevojka takođe iz Saudije čije je tijelo stradalo od požara tokom saobračajne nesreće.

2) Priča da je djevojka iz Omana, nakon što se ismijavala sa učenjem Kur’ana, pretvorila se u kozu. Izmišljotina, slika koja kruži netom je ustvari djelo francuske umjetnice koja je tu sliku radila u vosku.

3) Priča kako je astronaut Neil Armstrong na Mjesecu čuo ezan i da je nakon povratka na Zemlju negdje u Egiptu čuo ezan i primio islam. Takođe izmišljena stvar, čak je po ovom pitanju i sam Armstr ong organizovao konferenciju za štampu u Indiji i porekao vijesti u vezi ezana koje su tada kružile svijetom.

4) Priča kako u jednoj šumi drveće pušta čudne glasove i kako je jedan od naučnika napravio poseban aparat za dešifrovanje tih zvukova da bi na kraju došao do rezultata kako to drveće ustvari izgovara riječ „Allah“. Takođe izmišljotina, preuzeta sa stranica sekularista koji su se ismijavali sa islamom.

5) Fotografija džinna koji visi u pečini a kojeg je uslikao jedan momak iz Emirata i koji je odmah nakon toga umro. Laž, slika je ustvari vješto isklesani kip kojem su ugrađene crvene oči spojene električnom energijom i obješen u jednom čošku te pečine.

6) Taj čudan park negdje u Njemačkoj u kojem je izraslo drveće u obliku kelime i šehadeta. Sa jedne strane puta kroz taj park pisalo je „La ilahe illaAllah“ a s druge „Muhamed resuluLLah“ i nakon tog saznanja, njemačka vlada je zatvorila taj park. Glupost i podvala, ustvari ta slika je umjetničko djelo jednog egipatskog slikara a sa te slike je izbrisan njegov potpis.

7) Slika koja se pojavila od NASE na kojoj se jasno vidi linija kada je za vrijeme Poslanika, savs, se desilo rasjepljenje Mjeseca. Fotoshop, NASA nema veze sa navodnom slikom.

8) Vijest da je danski karikaturista koji se ismijavao sa Poslanikom, savs, propao u zemlju i da je izgorio, je najobičnija laž, čovjek se nakon toga nekoliko puta pojavljivao na TV.

Ovakve izmišljotine muslimanima ne trebaju i nema potrebe da naše vjerovanje treba da se bazira na nekim „inetrnet kerametima“. Kur’an i Sunnet su svakom mu’minu dovoljni da osjeti slast imana.

Saudin Cokoja


Preporuči tekst

Related Post