Tražio da se skine natpis s grbom RS-a: Poznati beogradski glumac šokirao Nevesinjce

1750 0
Preporuči tekst

Neposredno pred održavanje svečane akademije napravili “skandal”

U Nevesinjuje u petak proslavljen Mitrovdan – Dan opštine Nevesinjei slava boračke organizacije RS-a, te sjećanje na slavne mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine”.

Dvodnevna svečanost završila je svečanom akademijom koja je organizovana i povodom obilježavanja 800. godišnjice od spominjanja Nevesinja, kao i 800. godišnjicu Eparhije zahumsko – hercegovačke i primorske.

U programu akademije, čiji režiser je bio Aleksandar Pejaković iz Banje Luke, trebao je nastupiti poznati beogradski glumac Vojin Ćetković, zajedno s kolegom Dejanom Lutkićem.

Neposredno pred održavanje svečane akademije napravili “skandal”, saznaje Top Portal od organizatora.

Ćetković i Lutkić su, kako tvrde organizatori, tražili da se sa bine skine veliki natpis“Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu”uz koji je stajaogrb Republike Srpske, kao i natpisVlada Republike Srpske – Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Organizatori akademije, Opština Nevesinje i Odbor Vlade za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su skinuti pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomjeranje navedenog panoa u stranu.

Nakon toga su glumci napustili Nevesinje, te organizatore ostavili u nezgodnoj situaciji, jer se sve odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebala imati direktni televizijski prijenos na Radio televiziji RS.

Na akademiji je Lutkić trebao voditi program, a Ćetković nastupiti u performansu zajedno sa srednjoškolcima iz Nevesinja.

Ćetković je na svečanoj akademiji trebao dobiti povelju kojom bi postao kum ove opštine, ali su nam iz Opštine Nevesinje potvrdili da se to nije dogodilo.

“Ne samo da nije dobio povelju, već nikad više neće biti pozvan u Nevesinje”, izjavio je kratko načelnikMilenko Avdalović. Radiosarajevo.ba


Preporuči tekst

Related Post