Nakon namaza za kišu, u Australiji počela padati kiša nakon 5 mjeseci. Uz Allahov kader desio se totalni obrt / FOTO

4121 0
Preporuči tekst

Zajednička molitva (namaz) muslimana i katolika u Adelaidu

Nakon dugih pet mjeseci u Australiji je pala kiša i donijela olakšanje vatrogascima, koji se mjesecima bore s kataklizmičnim požarima. To ipak ne znači će problem velikih požara nestati, jer su nadležni upozorili da će se vatra ponovo rasplamsati, piše BBC.

Kiša je pala na istočnoj obali, od Sydneya do Melbournea, a obilne padavine pogodile su dijelove Novog Južnog Velsa koji je najteže stradao u požarima.

Kiša će donijeti samo kratko olakšanje, jer vremenska prognoza govori da će temperature porasti do četvrtka. Zvaničnici su upozorili da se može dogoditi da požari u Viktoriji i Novom Južnom Velsu mogu spojiti i napraviti “megapožar”.

– Nema mjesta za zadovoljstvo. Ovo jutro je za oporavak i zbrinjavanje na sigurno ljudi koji su raseljeni – rekla je danas premijerka Novog Južnog Velsa Gladys Berejiklian.

Požari su utjecali na kvalitet zraka, koji je još veoma loš. Vidljivost u milionskom Melbourneu je manje od jednog kilometra.

Koliko žarko su željeli kišu govori i zajednička molitva muslimana i katolika u Adelaidu.

U požarima u Australiji su od septembra do sada stradalo je 25 osoba, a prema procjenama izgorjelo je skoro pola milijarde različitih životinja.

Štete nakon ovih požara je teško i procijeniti, a sigurno je da se broje u milijardama dolara.

Usman Devries@usmandevries

Muslims in Australia performed *Salat Ul Istasqa” (a special prayers for the rain) & it rained in Australia now ALHAMDULILAH ” this shows how peace loving Muslims are we carry no hate for anyone ” #PrayForAustralia #australiafire

View image on Twitter
View image on Twitter

20.8K7:33 AM – Jan 6, 2020Twitter Ads info and privacy15.4K people are talking about this

Akos.ba


Preporuči tekst

Related Post