Emulgatori Hrana

Muslimani, zašto jedete ovu hranu kada vam je vjerom zabranjena?!

3531 0
Preporuči tekst

Ne samo da je dokazano kako ovi sastojci izazivaju rak, već su i zabranjeni

Emulgatori ili skraćeno E su proizvodi koji predstavljaju, odnosno kojim se obilježavaju a potiču od svinjskih ostataka (njuške, papci, pa i uši, kao i dlake i sl.).

Ne samo da je dokazano kako ovi sastojci, odnosno ovi emulgatori izazivaju rak, već su i zabranjeni, kako Biblijom, tako i Kur’anom, dakle, ne samo muslimanima već i onim ljudima koji se pridržavaju Biblijskih zakona.

Ovi emulgatori se stavljaju, ne samo radi ukusa već i radi toga da  povežu  prehrambenih komponenti, a najčešće se nalazi u proizvodima poput  ČOKOLADE, (npr. popularna Milka je puna ovog emulgatora) margarina, bombone, supe i drugi industrijski proizvodi.

ALI NE SADRŽE BAŠ SVE

Postoje čokolade koje su “halal hrana” , odnosno hrana namjenjena iskšuvo muslimanima koje imaju “halal certifikat” koji su 100% provjereni da u njima nema, niti svinjetine, niti alkohola. Dakle, kada birate, radije birajte takve proizvode.

BIRAJTE PROIZVODE KOJI NEMAJU OVE EMULGATORE U SASTOJCIMA:

E 120 E 153 OD SVINJSKIH UŠIJU

E 334 OD SVINJSKE NJUŠKE

E 434 E 476 E 491 OD SVINJSKIH PAPAKA

SAVJET: Čitajte ambalažu!

divithana.com


Preporuči tekst

Related Post

Heroj Kuran Dzep

Heroj s Kur'anom u džepu

Posted by - 07/03/2020 0
Preporuči tekstNa 30-ak metara dolazio do neprijateljske linije Prije dvadeset pet godina, 25. oktobra 1993. godine, na Crnoriječkoj visoravni na…