Iz groba djevojke 11 dana su se čuli udarci i vriska: Kada su ga napokon otvorili, shvatili su da su zakasnili

1317 0
Preporuči tekst

Jezivo. Ne daj Bože nikom ovo da se desi…

Tridesetsedmogodišnja Rosanhela Almeida dos Santos iz Brazila, za koju se vjerovalo da je umrla od septičkog šoka nakon dva srčana udara, greškom je sahranjena živa. Nakon 11 dana vriske, zapomaganja i svakog pokušaja da se izbavi odatle, ona je ipak preminula.

Rosanhela je u bolnici proglašena mrtvom 28. januara, a već sutradan je sahranjena. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini groblja na kome je sahranjena, 9. februara javili su njenim rođacima da se iz groba čuju vriska i udarci.

Dok su oni stigli da otvore grob, Rosanhela je preminula. Njeno tijelo je bilo drugačije okrenuto i još uvijek toplo, a imala je i povrede po glavi i rukama, za koje se pretpostavlja da su nastale prilikom njenih pokušaja da izađe napolje.

Porodica vjeruje da je greškom proglašena mrtvom i zbog toga su incident prijavili policiji.

Njena sestra, Izamara Almeida rekla je da ne žele da optuže nijednog doktora, da ne žele da stvaraju nikakve probleme, ali i da je svakako nemoguće da neko i poslije 11 dana bude topao kad ga izvade iz groba.

Policija je uzela izjave od članova porodice i drugih ljudi, a naveli si u da će ukoliko bude neophodno, Rasanhelino tijelo biti ponovo ekshumirano kako bi se utvrdilo šta se zaista dogodilo.

Portparol bolnice u kojoj je Rosanhela proglašena mrtvom, istakao je da će obezbjediti sve potrebne informacije koje od njih budu tražili članovi porodice ili državni organi.

Novi.ba


Preporuči tekst

Related Post