Igor Crnadak Rs

Crnadak: Ako zastava RS bude istaknuta na drugoj sjednici Predsjedništva, objavljujem kraj igre

1187 0
Preporuči tekst

Igor Crnadak ubijeđen da više zastave RS neće biti u Predsjedništvu

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, jučer je napisao na svojoj Facebook stranici da organizira nagradnu igru, aludirajući na zahtjev Milorada Dodika da u zgradi Predsjedništva prilikom sjednice bude istaknuta i zastava manjeg bh. entiteta, što svakako nije prihvaćeno, te je sjednica održana bez zastave RS.

Danas je Crnadak objavio da Milorad Dodik nije dobio nagradu i da će, ako zastava RS bude istaknuta na drugoj sjednici Predsjedništva, objaviti kraj igre i uplatiti 1.000 KM gdje god on predloži.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poručio je ministru vanjskih poslova BiH Igoru Crnatku da malo bolje pogleda fotografije i videosnimke sa prve redovne sjednice Predsjedništva na kojim bi onda zasigurno uočio zastavu bh. entiteta RS.

– Pošto je zastava jasno vidljiva na mom lijevom reveru, što govore i fotografije, tražim od Crnatka da nagradu od 1.000 KM, umjesto meni, uplati u fond humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”. Nakon isplate, Crnadak je dužan da mi dostavi uplatnicu na uvid – rekao je Dodik, upitan da prokomentira objavu ministra vanjskih poslova BiH da će onome ko uoči zastavu RS na fotografiji s prve sjednice Predsjedništva BiH dati nagradu u iznosu od 1.000 KM.

(Hayat / Foto: Arhiv, Facebook)


Preporuči tekst

Related Post