Zikr Problemi

Riješio niz problema ovim zikrom

1438 0
Preporuči tekst

Za one koji su osijedili razmišljajući o dugu

Mnogi od nas su osijedili zbog  razmišljanja o dugu, a nije razmislio o rješavanju duga  poniznošću pred Allahom.  Na aerodromu u Džidi dok sam  ovdje dolazio nazvao je nepoznat broj, vallahi ga ne  znam, kaže: “Šejhu, ja sam bio zabrinut, bolestan, imao vesvese, sihr, zadužen, otpušten s posla.” Šta  mislite o ovim problemima koji su se sakupili na jednog  insana?

Nastavlja: “Bio sam ustrajan u istigfaru, u  fatihi, i jezik mi je neprestano izgovarao ‘La havle ve  la kuvvete illa billah‘. Vallahi sam se izliječio, dug  riješio, i sada sam na poslu. Vallahi šejhu, nisam ništa  više govorio do ‘La havle ve la kuvvete illa billah’.

Poslušao sam tumačenje ovih riječi, i o njima  razmislio.” Neki od nas kažu ‘La havle ve la kuvvete  illa billah’, ali ne zna njihovo značenje.

Snaga i  promjena je kod koga? Kome se vraćamo, u čijim rukama su  ključevi izlaza? Ko je taj koji otvara kada se na  njegova vrata pokuca?Ko je onaj koji sve čuje i vidi?  Ko je vladar i neovisan o drugima?

To je Allah! Baci  se pred Njegova vrata! Neće ti ostat nijedna briga a da izlaz nećeš dobiti.

Svi imamo brige i  dugove, svi u svojim kućama imamo neki problem, svi  imamo bolesnika, vallahi su svugdje vrata zatvorena, a  iza svakih zatvorenih vrata ima nevoljnika, ima  bolesnika, zabrinutih, ima urečenih, zaduženih, ima i  ima, ili nije tako braćo?

Čak i bogat čovjek makar vrata  zatvorio, iako ima milijardu, naći ćeš ga depresivnim i  zabrinutim, rukju mu uče, pije tablete za anksioznost,  zabrinut je, strahuje za sutra, boji se nestanka svog  bogatstva, boji se ako ode neće se vratiti. Svi ljudi  žele mir i smiraj.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap

Dr. Sa’d El-‘Atiq

Prevod: Namik G.

n-um


Preporuči tekst

Related Post