Reis Kavazović oštro kritizira državu: Samo kod nas se tolerišu četnici i drugi neofašisti!

1064 0
Preporuči tekst

A ti neofašisti su popovi, jer su i oni sa njima slavili zlo

eisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović povodom okupljanja pripadnika četničkog Ravnogorskog pokreta u Višegradu i izrečenih prijetećih poruka, kazao je da “institucije države već odavno pokazuju veliki stepen tolerancije prema neofašističkim i drugim radikalnim sentimentima u društvu.”

“Četničko orgijanje i život te ideologije u našem društvu niko i ne pokušava držati pod svjetlima, kao što je to slučaj sa nekim drugim ekstremnim pokretima. Osobno mislim da je četnička ideologija danas vodeća ideologija jednog dijela bh. društva, iza koje stoje, bez rezerve, i političke i intelektualne snage tog dijela društva”, kazao je reis Kavazović za Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima, to, svakako, nije dobro, “prije svega za taj dio našeg društva, a onda i po Bosnu i Hercegovinu u cjelini “.

“Četnička ideologija je ideologija krvi i zločina, historija o tome svjedoči beskompromisno. Nikakvo novo tumačenje ne može sakriti mračnu prošlost tog fašističkog pokreta. Stotine hiljada žrtava u ratu 1941. – 1945. i 1992. – 1995. posve jasno govore o tome.

Genocid u Srebrenici je plod te ideologije i pokreta koji, nažalost, nastavlja da živi sa ko zna kakvim posljedicama u budućnosti. Nažalost i sramotu svih nas i naroda u ime kojeg se predstavljaju”, kazao je reisul-ulema Kavazović za naš portal.

Podsjetimo, pripadnici Ravnogorskog pokreta okupili su se jučer na Trgu palih boraca u Višegradu i počeli jednodnevno “orgijanje po našim živcima”, uznemiravajući i povratnike Bošnjake u ovom gradu i sve antifašiste u zemlji.

Oko 200 spodoba, pripadnika “četničke gerijatrije”, odjevenih u crne i druge četničke uniforme i okićeni zločinačkim znakovljem, s dotatkom pokoje brade i kokarde, okupilo se u centru Višegrada i zaguslalo i četničke pjesme.
„Biće opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina“, pjevali su četnici, a potom su se uputili u Draževinu, mjesto gdje stoji spomenik Draži Mihailoviću, pa su tamo nastavili slaviti zlo. Zajedno s popovima.


Preporuči tekst

Related Post