Snimak rađanja ove bebe postao je apsolutni hit u svijetu. Pogledajte video

2008 0
Preporuči tekst

Reakcije na medicinske sestre i doktore

Nevjerovatan trenutak uhvatio je fotograf tokom porođaja u Brazilu kad se beba namrštila liječnicama koje su je pokušavale rasplakati, a fotografija je postala hit na društvenim mrežama.

Isabela Pereira de Jesus rođena je carskim rezom 13. februara u bolnici u Rio de Janeiru. Liječnici često potiču bebe da plaču nakon rođenja jer to pokazuje da im pluća rade. Ali kad je specijalistica za porode potaknula Isabelu da napravi zvuk, beba nije bila impresionirana.

Mama Daiane de Jesus Barbosa angažirala je lokalnog profesionalnog fotografa Rodriga Kunstmanna da snimi njezin porođaj, a uspio je uhvatiti i izraz lica bebe koji je brzo postao viralan i pretvoren u mem.

Fotograf je za brazilski magazin Crescer rekao da je liječnica čak morala reći bebi da zaplače, a ona je napravila ozbiljan izraz lica i zaplakala tek kad je pupčana vrpca bila prerezana. Kutstmann je podijelio i seriju fotografija s poroda, ali i video koji je istovremeno snimao.

Ponosna mama kaže da fotografije pokazuju koliko je hrabra njezina beba.

“Moje se dijete rodilo hrabro”, rekla je brazilskom listu G1.

“Već je mem. Uvijek nabora čelo pri promjeni pelena i dojenju. Isabela je trebala biti rođena 20, ali već je sama odabrala svoj dan i time pokazala svoju osobnost.”


Preporuči tekst

Related Post