Amar Kozlic

Frapirajuća vijest – Nešto manje od tri godine od nesreće kod Viteza. Kakva je sudbina Amara Kozlića?

13643 0
Preporuči tekst

Preko Facebook profila obznanjena informacija i svjedočenje o  Amarovoj otmici!?

Vozeći Audi, doživio nesreću u kojoj su stradali Huso Delić i Almen Begović…

Uskoro bi se trebale navršiti tri godine od nezapamćene tragedije koja se dogodila u Lašvi kod Zenice kada je Amar Kozlić, upravljajući očevim Audijem, doživio saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali njegovi prijatelji Huso Delić i Almen Begović.

Nakon večernjeg provoda mladići su se iz Viteza vraćali kući za Zenicu kada je Audi završio u rijeci Lašvi. Tijela njegovih prijatelja su pronađena u automobilu, dok tijelo Amara, za kojeg se pretpostavlja da je također završilo u rijeci, još nije pronađeno…

POLICIJA NE ODUSTAJE. Prema izjavi Hasana Hodžića, predstavnika za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), i dalje nema nikakvih novih informacija koje bi mogle dovesti do pronalaska Kozlića, međutim, policija ne odustaje.

– U ovakvim situacijama policija u saradnji s drugim agencijama radi na prikupljanju dokaza i informacija koji bi mogli dovesti do pronalaska Kozlića. Nažalost, radi se o tragediji koja nije okončana ni nakon skoro dvije godine i ovo je specifičan slučaj – objašnjava Hodžić, kako ga citira “Dnevni avaz”.

U proteklom periodu pojavljivale su se brojne špekulacije. Postavljalo se pitanje je li Kozlić zaista završio u rijeci ili je živ. Njegova majka također je ispričala za spomenuti list da sumnja da je doživio amneziju ili je otet.

Posebno su bile šokantne tvrdnje Amarovog bliskog prijatelja Enesa, koji je putem Facebooka obznanio da mu se javila ženska osoba koja je tvrdila da je svjedočila Amarovoj otmici!?

APEL GRAĐANIMA. Iako je policija odmah provjerila ove navode, još nema konkretnih pomaka u rasvjetljavanju slučaja. Potrage koje je provodio MUP Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) bile su najopsežnije do sada, a uprkos nadljudskim naporima ronilačkih timova, tijelo nikada nije pronađeno.

Hodžić ne krije da su u proteklom periodu dobivali razne dojave i informacije, međutim, nije došlo do pomaka u istrazi. Ovakvu tragediju i potragu za tijelom skoro dvije godine istražitelji MUP-a SBK ne pamte.

– U novije vrijeme ne pamtimo slučaj poput ovog, da se osoba ovako dugo vodi kao nestala. Pozivamo građane da, ako imaju bilo kakve informacije o ovoj tragediji, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu – apelira Hodžić.

BILBOARDI U VEĆIM GRADOVIMA. Kozlićev prijatelj Enes pokušao je animirati javnost da se urade bilboardi u većim gradovima, sve kako bi se pronašao Amar ili dobile neka nove informacije.

Osmišljeno je da to bude bilboard s fotografijom Kozlića i natpisom “Traži se”, međutim, ova ideja još nije zaživjela.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)


Preporuči tekst

Related Post