Imate želju ? Klanjajte ovaj namaz i ako je to dobro Allah dž.š. će dati da Vam se ostvari

782 0
Preporuči tekst

To je isprobano, i ja osobno sam se osvjedocio o koristi tog ucenja. Način obavljanja namaza:

Hadže namaz je posebna vrsta namaza koju muslimani obavljaju kada imaju neku želju ili potrebu, pa bi željeli da to postignu, uz pomoć Allaha dž.š .

Rivajeti/prenosi se od Šejhul-Ekbera, k.s.:

“Ko bude imao kakav hadžet(potrebu, nevolju, želju) nek prouči Fatihu 40 puta poslije klanjanja akšam namaza i nek ne miče s mjesta dok ne završi kiraet Fatihe. Nakon ucenja ce moliti sto želi. Zaista ce mu biti udovoljeno. To je isprobano, i ja osobno sam se osvjedocio o koristi tog ucenja.”
Poslije ovog rivajeta Šejhul Ekber je izrekao ovu dovu poslije ucenja Fatiha:
“Ilahi ilmuke kafun anis-su'ali ikfini bihakkil – fatihati sualen we keremuke kafun anil – mekali ekrimni bihakkil – fatihati mekalen we hassil ma fi damiri .”
Prijevod: “Bože moj, Tvoje znanje moga stanja je dovoljno i bez moje molbe, pa učini moju molbu, sa Hakkom Fatihe, dovoljnom, a Tvoju Dobrotu i Plemenitost učini mi dovoljnom umjesto mojih usmenih izraza, pa podari mi Svoj kerem (počast) tako Ti Hakka Fatihina i bez moga usmenog moljenja ostvari mi ono sto je u dubini moga srca!”

Način obavljanja namaza:

Ovaj namaz se zanijeti ovako: NEVEJTU EN USALLIJE LILLAHI TE ALA SALATEL-HADŽETI EDAEN MUSTAKBILEL KIBLETI ALLAHU EKBER.
Klanja se kao sabahski sunnet. Poslije predanog selama prouči se zikr i dova koja glasi:
EUZU BILLAHI-MINESHSHEJTAN-NIRRADŽIM BISMILLA-HIRRAHMA-NIRRAHIM
“HVALA ALLAHU GOSPODARU SVJETOVA! NEKA JE ALLAHOVA MILOST MUHAMMEDU A.S. I NJEGOVOM RODU I ASHABIMA. NAŠE POŠTOVANJE PRIPADA SAMO TEBI, BOŽE, GOSPODARU SVJETOVA! MILOSTIVI BOŽE, MOLIM OD TEBE TVOJU I POMOĆ KOJA ĆE MI DONIJETI TVOJ OPROST, KORIST I SPAS OD SVAKOG ZLA. NE OSTAVI MI GRIJEHA A DA MI NE OPROSTIŠ, BRIGE A DA MI NE OTKLONIŠ, NITI POTREBE NI ŽELJE U KOJOJ IMA TVOJE ZADOVOLJSTVO, A DA MI IH NE IZVRŠIŠ, UZVIŠENI BOŽE, KOJI SI NAJMILOSTIVIJI!”
Hadže namaz treba klanjati više puta za određenu želju ili potrebu. Ako u životu i ne osjetimo da nam je željeni cilj od hadže namaza ostvaren treba imati na umu da će nas Allah dž.š. za ove namaze nagraditi jer smo namazima ukazali poštovanje prema Svevišnjem Allahu i povrdili svoje vjerovanje u Njega kao i uzdanje u Njegovu pomoć i milost.

Izvor: novihorizonti.ba


Preporuči tekst

Related Post

NafakaAllah

ALLAH DAJE NAFAKU, A NE BABO

Posted by - 16/06/2019 0
Preporuči tekstPriča koja će vas zadiviti Jednom prilikom poznati pobožnjak i učenjak Hatim el-Esamm sjedio je sa svojim prijateljima koji…