OPASAN TREND KOD NAŠE OMLADINE

805 0
Preporuči tekst

Postoji jedan jako opasan trend za zdravlje omladine na koji niko ne upozorava

Postoji jedan jako opasan trend za zdravlje omladine na koji niko ne upozorava. Nisam ni bio svjestan za ovaj problem dok nisam u društvu primjetio da se masivno naručuje taj proizvod i dok mi se par osoba nije obratilo za pomoć zbog nuspojava. Stvar daleko opasnija od recimo nargile na koju često upozoravamo: energetska pića. Ljudi, energetska pića su smrtonosna. I ne govorim hipotetički niti metaforički. Kad kažem smrtonosna, mislim bukvalno smrtonosna. Prije nekih 8 mjeseci je izgubljena bitka za život momka od 21 godinu koji je preselio usljed predoziranja energetskim pićima. Momak je popio 12 energy pića i to mu je sastavilo tlakove. Potpuno fizicki zdrav, smrt nastupila u par minuta, ništa se nije moglo učiniti.

Energetska pića izazivaju nepravilan rad srca, povećavaju krvni pritisak, nova istraživanja pokazuju da ostećuju čak i krvne sudove, izazivaju nepravilan ciklus spavanja, prave oštećenja na mozgu i još čitavu plejadu nuspojava i oštećenja. U najboljem slučaju, nakon godinu konstantnog konzumiranja, završite sa oštećenjem mozga i nepravilnim radom srca.

Žestoko utječu na pravilan ciklus sna. Javila mi se osoba koja nije mogla nikako normalno zaspati niti se probuditi. Bukvalno imala prekid između jave i sna, kao da neko “ugasi svjetlo”. Nije mogla ujutro ustajati, izgubila posao zbog toga. Kroz par rečenica mi kaže da konzumira čak do 5 energi pića dnevno! To je dovoljna doza sama po sebi da vas ubije, kamoli kontinuirano konzumiranje iste količine. Čim je prestala piti energy pića, svi simptomi prestali.

Dolazite u fazu gdje vam se tijelo bukvalno ugasi jer ne može više izdržati, a zbog energy pića ne osjećate umor da bi mogli normalno zaspati. Još na to dodate kahve i u sebe unesete dovoljno kofeina da onesposobi odraslog slona, a ne čovjeka.

Maksimalna dozvoljena doza energy pića je 1 piće MJESEČNO!

10-12 energy pića u toku dana vam gotovo garantuju smrt. Ne igrajte se sa vašim životima, Allah vas poživio. Život je dar, čuvajte ga. Bićemo pitani i za naša tijela! “…i sami sebe ne ubijajte…” (Kur’an, 4:29)

Ja sam bio “navučen” na energy pića. Dnevno minimalno jedno pio. Otišao sam doktoru, dao mi da vadim krv, kada je žena vidjela nalaze, osamila se sa mojom majkom i pitala je da li sam alkoholičar. Mama se zgrozila i rekla “ma kakvi, sin mi klanja”. Jetra mi je bila kao u alkoholičara, neki parametri nenormalni, a koji su lagano mogli izazvat cirozu, euzubillah. Dugo mi je trebalo da prestanem, pa sam prestao nekoliko mjeseci i opet jednu probao, pa se javi neka ovisnost, možeš odmah 10 popiti, počne insan da krizira ako ne popije. Uz to mi se znalo desiti da imam žiganje srca i bolove u bubrezima. Sada sam elhamdulillah batalio. Udebljao sam se 10 kila od toga bio. Allah da oprosti i sačuva. Ne preporučujem nikom!

NUM


Preporuči tekst

Related Post