Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu

3250 0
Preporuči tekst

– Ne postoji dokaz o zakrivljenosti Zemlje

A lažna svemirska agencija NASA koristi računalno stvorene fotografije i svaka od njih je drugačija. Gledam u njih i mislim se ‘pa čekaj malo, izgledaju kao iz crtanih filmova” – rekao je Carl Froch

Boksačka legenda i bivši svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji Carl Froch (42) jedan je od sportaša koji vjeruje da je Zemlja ravna ploča.

Ne postoji dokaz o zakrivljenosti Zemlje. A lažna svemirska agencija NASA koristi računalno stvorene fotografije i svaka od njih je drugačija. Gledam u njih i mislim se ‘pa čekaj malo, izgledaju kao iz crtanih filmova” – rekao je ovih dana Froch, a prenosi The Sun. – Kad netko poput Richarda Bransona (britanski milijarder i vlasnik Virgin Atlantica op.a.) ode gore, krene s čarter letovima i kad budete mogli pogledati Zemlju i vidjeti zakrivljenost, vjerovat ću da živimo na kugli – dodao je Froch koji ne vjeruje ni da su ljudi bili na Mjesecu i smatra da je slijetanje Neila Armstronga 1969. godine lažirano. Postoji još sportaša koji su se javno izrazili kao ravnozemljaši, unatoč tome što je dokazano da živimo na kugli. Primjerice, bivši igrač kriketa Andrew Flintoff svojedobno je izjavio: – Ako jurimo kroz svemir, zašto je voda mirna? Zašto se ne trese? Zašto vidimo lasersku zraku s udaljenosti o 25 kilometara jer ne bismo trebali vidjeti ako je zemlja ravna? Još je nekoliko NBA košarkaša izrazilo sumnju da je Zemlja okrugla. Svojedobno je legendarni Shaquille O’Neal izjavio da misli da je Zemlja ravna ploča, dok se Kyrie Irving ispričao zbog svoje podrške ravnozemljaškom pokretu.

Ravnozemljaštvo se razvilo u proteklih 100-tinjak godina, a taj geocentrički pokret širi se razvojem suvremenih tehnologija. To je tema na rubu znanosti, uz bok ljudima-gušterima, chemtrailsima i protivnicima cijepljenja. Ravnozemljaši su uglavnom vjerski fundamentalisti koji Bibliju shvaćaju doslovno i u njoj pronalaze potvrde za svoje teze (On stoluje vrh kruga zemaljskog, Iz 40:22), a često su kreacionisti i negiraju evoluciju. A u njihovom vjerovanju ne mogu ih poljuljati ni brojni dokazi o tome da je Zemlja okrugla.

Vecernji.hr


Preporuči tekst

Related Post