Putin zabranjuje homoseksualizam u Rusiji. Ne dolaze u obzir termini Roditelj 1 i Roditelj 2. Rusi imaju oca i majku

880 0
Preporuči tekst

Tokom rasprave o ruskom nacionalnom identitetu, predsednik Vladimir Putin pobrinuo se da uljudno, ali odlučno odbaci svaku zamenu tradicionalnih porodičnih struktura zamišljenim „naprednijim“ primerima primenjenim na Zapadu.

„Rekli ste da se reč majka ne može zameniti. Ispada da možda i može. U nekim zemljama zamenili su je rečju roditelj broj jedan i roditelj broj dva. Nadam se da se to ovde nikada neće dogoditi“, rekao je Putin na sastanku savetodavnog tela Kremlja – Saveta za međunacionalne odnose.

Njegove primedbe usledile su kao odgovor poslaniku Viktoru Vodolatskom, koji je govorio o naporima na negovanju ujedinjujućeg identiteta među ruskom omladinom, a da pritom ne bude narušen nijedan drugi etnički, verski ili grupni identitet. Reči „majka“ i „roditelj“ funkcionalno su iste, ali nose vrlo različitu emocionalnu težinu, rekao je Vodolatski, baš kao i „domovina“ i „zemlja“.

Smešući se dok je odgovarao, Putin je verovatno išao u zapadnom smeru. Jedno značajno mesto gde su majčinstvo i očinstvo zamenjeni u ime „socijalne jednakosti“ je Francuska, gde su u februaru takođe školski udžbenici izmenjeni, te u njima sada piše „roditelj 1“ i „roditelj 2“, kako bi se odrazila nova „porodična različitost“.

Određene porodice našle su se zaglavljene u „prilično staromodnim socijalnim i porodičnim modelima“, izjavila je u februaru Valeri Petit, zastupnik u većinskoj REM stranci predsednika Emanuela Makrona

Slična mera je bila u toku u Italiji, ali je zamenik premijera Mateo Salvini vratio „majku“ i „oca“ na zvanične obrasce u aprilu. Nejasno je gde bi taj predlog mogao biti na dnevnom redu aktuelne vlade, koja je sastavljena u septembru da bi se Salvini isključio bez izbora, u još jednom pokazatelju demokratije EU u najboljem redu.

Nije iznenađujuće da su SAD predvodile put u „progresivnom“ birokratskom govoru, a Stejt department je najavio da će zameniti „majku“ i „oca“ na zahtevima za pasoš 2011. godine, tokom Obamine administracije. Brenda Spradž, zamenik pomoćnika sekretara za usluge izdavanja pasoša u to vreme, ustvrdila je da je to posledica „promena u medicinskoj nauci i reproduktivnoj tehnologiji“.

LGBT aktivistička grupa „Savet za porodičnu ravnopravnost“ nije ostavila nikakve sumnje u motive tog poteza, takođe, pozdravljajući promenu u „globalniji termin“ koji bi omogućio „mnogim različitim vrstama porodica“ da se osećaju prepoznatim. Ovo je bilo četiri godine pre nego što je Vrhovni sud SAD-a istospolne brakove potvrdio kao saglasne ustavnom pravu, imajte to na umu.

Da budemo fer, majke i očevi nisu u potpunosti zamenjeni obrascima Stejt departmenta. Trenutno postoje unosi za „majka / otac / roditelj“, što je očigledno neprihvatljiva diskriminacija za decu onih utroje ili onih iz poliamornih odnosa, koji i dalje ostaju nepravedno ilegalni prema oštrim američkim zakonima.

Dok zapadne grupe za „ljudska prava“ možda spremaju krila da osude Putinove primedbe kao još jedan primer „ugnjetavanja“ u Rusiji, one bi trebale da zadrže svoje konje pre nego što uberu te čekove lobiranja. Na sastanku je takođe razgovarano o prijemu i prihvatanju imigranata, osudi „neznanja i ekstremizma“ i podršci autohtonim narodima Rusije, koji žive u boljim uslovima i u daleko većem broju od Indijanaca, što treba naglasiti.

To bi zakomplikovalo virtuelne igre i virtuelne signale moralnosti koji plaćaju njihove račune, tako da ne bismo trebali zadržavati dah.

svjetlo dunjajluka


Preporuči tekst

Related Post