Pogledajte kako pripadnici Oružanih snaga BiH derneče uz pjesmu “Ne volim te Alija, zato što si balija” /VIDEO/

974 0
Preporuči tekst

Ovih dana je procurio video snimak na kojem se vidi nekoliko vojnika  6. bataljona logističke podrške Oružanih snaga BiH iz banjalučke kasarne “Kozara” kako se u uniformama opijaju i derneče uz pjesmu “Ne volim te Alija zato što si balija”. Mjesto ovog sramnog derneka je kafana “Gamarus” koja se nalazi preko puta kasarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine  “Kozara” u Banjoj Luci. Prema našim saznanjima na snimku se vide vojnici Bojan Skrbic, Darko Panic i drugi.

Spmenuti vojnici su napravili nekoliko disciplinsih prekršaja zbog kojih bi morali snositi zakonske sankcije. Prema Zakonu o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine spomenuti vojnici su prekršili član 160 i to po sljedećim osnovoma:

h) Konzumiranje alkohola na službi ili tokom obavljanja dužnosti
e) Povreda propisa o nošenju vojne uniforme, vojničkog izgleda i lične higijene

Također, učinjen je i disciplinski prijestup iz člana 161:

t) Postupak kojim se vrijeđa dostojanstvo podređenih ili mladih ili koje je diskriminirajuće po spolu, rasi, boji kože, vjeroispovijesti ili nacionalnosti, a naročito seksualno zlostavljanje ili uznemiravanje,
u) Nedolično ponašanje koje nanosi štetu ugledu Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine ili Oružanim snagama, naročito narušavanje javnog reda i mira, posebno nepristojnim ponašanjem ili sukobljavanjem na javnom mjestu, ili bilo koji drugi postupak koji remeti javni red i mir, bez obzira na mjesto i vrijeme događaja.

Saff


Preporuči tekst

Related Post